Od 6 osób doliczamy serwis kelnerski.
Przekąski
-
Gzik
pyra z pieca / twaróg półtłusty / śmietana / czerwona cebula / szczypiorek | ze śledziem
28 lub 36 -
Szarpana kaczka z pieczoną dynią
marynowana kaczka/ pieczona dynia/ rukola/ marynowana czerwona cebula/ prażone pestki dyni / winegret z syropu klonowego i musztardy
44 -
Bruschetta w czterech odsłonach
z marynowanymi pomidorami | prosciutto crudo i rukolą | z kozim serem i karmelizowaną cebulą | gorgonzolą, gruszką i świeżo mielonym pieprzem
38 -
Podwędzany tatar wołowy
szalotka / podgrzybki / kapary / ogórek konserwowy / żółtko / musztarda/ pieczywo / masło
52 -
Calzonki 6 szt.
kremowy serek / pepperoni / jalapeno / boczek
38 -
Foccacia z rozmarynem
25
Sałatki
Wszystkie sałatki podawane są z grissini
-
Sałata z karmelizowaną figą i kozim serem
mix sałat / owoce / winogronowy vinegrette / gruszka w winie
49 -
Sałata Cezar z krewetkami
krewetki / boczek / grana padano / rzymska sałata / kapary / anchois / chilli / grzanki czosnkowe
54 -
Sałata Cezar z kurczakiem
grillowany kurczak / boczek / grana padano / rzymska sałata / kapary / anchois/ chilli/ grzanki czosnkowe
49 -
Sałatka z wątróbką
szpinak baby / śliwki / sos śliwkowy / prażone migdały / granat
49
Desery
-
Deser tygodnia
25 -
Zygmuntówka – beza / krucha babeczka / krem czekoladowy
28 -
Pucharek lodowy
24