Restauracja Plac Hallera – otwarcie!
14 stycznia 2017 roku została otwarta nowa restauracja na Pradze Północ. Przed oddaniem restauracji gościom, lokal przeszedł gruntowną, trzymiesięczną odnowę po poprzednim najemcy – Instytucie Kresowym. W czasie prac zlikwidowano poprzednie elementy wystroju i wyburzono wszystkie zbędne ściany dzielące lokal na mniejsze pomieszczenia. Wymieniono stolarkę okienną, a w celu lepszego doświetlenia wnętrza wybrano wielkopowierzchniowe tafle szyb. Po wszystkich modyfikacjach restauracja Plac Hallera zapewnia jednocześnie miejsca siedzące dla ponad stu pięćdziesięciu gości.
Oddana do użytku restauracja posiada ponad czterysta metrów kwadratowych powierzchni podzielonej na dwa poziomy. Na dolnej kondygnacji znajduje się kuchnia, dwa bary oraz miejsca siedzące, które zostały zorganizowane w przestrzenie wypoczynkowe z głębokimi skórzanymi kanapami oraz miejsca do siedzenia przy stołach. Poziom górny zawiera przede wszystkim miejsca wypoczynkowe z intymnie wyodrębnionymi przestrzeniami dla mniejszych grup. Część dolnego poziomu została przeznaczona najmłodszym klientom, których w tym miejscu, w co drugi weekend odwiedzają animatorki.
Menu
Restauracja posiada w swojej ofercie bogaty i najbardziej uznany pierwiastek włoskiej kuchni. Znajdziemy tu doskonałe i wymieniane sezonowo pizze, solidne i sycące pasty, choć również inne dania nieco rzadziej kojarzone z ziemią włoską. Wśród szerokiej gamy napojów restauracja oferuje zdrowe i bezalkoholowe koktajle oraz ich alkoholowe odpowiedniki. Poza nimi, dorosłym gościom poleca się spory wybór piw rzemieślniczych oraz nie mniej liczny wykaz markowych i długoletnio leżakowanych Whisky. Dla tych, którzy preferują słodkiej chwile, restauracja Plac Hallera oferuje stale świeży zestaw deserów, intensywną i mocną kawę oraz aromatyczne herbaty.
Restauracja Plac Hallera znajduje się w sąsiedztwie ulicy Jagiellońskiej oraz będącego po drugiej stronie tej drogi, Warszawskiego Zoo. Lokal będzie otwarty codziennie w godzinach od 11 do 22giej. Serdecznie zapraszamy.