
MENU GWIAZDKOWE I
Cena za osobę 95,00 zł
+ 10% serwisu kelnerskiego
Zupy
Podlaski barszcz czerwony z białą fasolą
lub
Grzybowa z leśnych grzybów / łazanki / śmietana
Danie główne
Świąteczny schab ze śliwką / kasza pęczak / sos grzybowy
lub
Dorsz w migdałach / pieczone ziemniaki / kapusta wigilijna
WIGILIJNE SŁODKOŚCI
Sernik tradycyjny
Świąteczne ciasto marchewkowe
Piernik staropolski
MENU GWIAZDKOWE II
Cena za osobę 115,00 zł
+ 10% serwisu kelnerskiego
Zupy
Podlaski barszcz czerwony z białą fasolą
lub
Kaszubska zupa rybna z koperkiem
Danie główne
Policzki wołowe w sosie własnym / kluski śląskie / modra kapusta
lub
Pstrąg w sosie kaparowym / puree gorczycowe / karmelizowane warzywa
WIGILIJNE SŁODKOŚCI
Sernik tradycyjny
Świąteczne ciasto marchewkowe
Piernik staropolski
MENU GWIAZDKOWE III
Cena za osobę 130,00 zł
+ 10% serwisu kelnerskiego
Zupy
Grzybowa z leśnych grzybów / łazanki / śmietana
lub
Kaszubska zupa rybna z koperkiem
Danie główne
Połówka kaczki / puree / glazurowane buraki / sos wiśniowy
lub
Sandacz po grecku / pieczone ziemniaki / karmelizowana marchewka
WIGILIJNE SŁODKOŚCI
Sernik tradycyjny
Świąteczne ciasto marchewkowe
Piernik staropolski
Deser
Patera ciast i owoców sezonowych
PRZEKĄSKI NA ZIMNO W PÓŁMISKACH
ZESTAW I
Cena za osobę 77,00 zł
+ 10% serwisu kelnerskiego
PRZEKĄSKI
Deska mięs pieczonych / sos tatarski
Pikle i marynaty
Śledź / kwaśna śmietana / jabłko / cebula
Tatar ze śledzia / borowiki marynowane / cebula / ogórek
Paszteciki z kapustą i grzybami / sos żurawinowy
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Sałata z burakami / liście sałat / pieczone buraki / piklowany burak / gruszka / orzechy włoskie / sos malinowo-rozmarynowy
ZESTAW II
Cena za osobę 89,00 zł
+ 10% serwisu kelnerskiego
PRZEKĄSKI
Schab po warszawsku w galarecie z warzywami
Wędzony łosoś / marynowana kalarepa / świeże warzywa / winny majonez / koper
Tatar wołowy / domowe marynaty / żółtko
Śledź marynowany / kwaśne jabłko / cebula / marmolada ze słodkich jabłek
Bakłażan po kaszubsku / cebula / rodzynki / pomidory / gorczyca
Duńska sałatka śledziowa z sosem curry
Sałata z brukselką / liście sałat / marynowany pomidor / pęczak / słonecznik / sos berneński
PRZYSTAWKI SERWOWANE
Śledź marynowany / sałatka ziemniaczana / pianka musztardowa 39 zł/os.
Pieczony pasztet z białej fasoli / konfitura z żurawiny / sos buraczano-malinowy 29 zł/os.
Tatar wołowy / cebula / ogórek kiszony / prażone kapary / anchois / żółtko 49 zł/os.
Bakłażan po kaszubsku / cebula / rodzynki / pomidory / gorczyca 28 zł/os.
Gravlax z łososia / koper / sos winno-majonezowy / cytrusy 58 zł/os.
OPEN BAR
BEZ LIMITU DO 4 GODZIN BIESIADOWANIA
OPEN BAR I
Cena za osobę 45,00 zł
+ 10% serwisu kelnerskiego
Soki: jabłkowy, pomarańczowy
Pepsi
Woda gazowana i niegazowana
Kawa, herbata
OPEN BAR II
Cena za osobę 75,00 zł
+ 10% serwisu kelnerskiego
Wino: białe, czerwone, frizzante
Piwo lane Złote Lwy lub Koźlak
Soki: jabłkowy, pomarańczowy
Pepsi
Woda gazowana i niegazowana
Kawa, herbata
OPEN BAR III
Cena za osobę 90,00 zł
+ 10% serwisu kelnerskiego
Wino: białe, czerwone, frizzante
Piwo lane Złote Lwy lub Koźlak
Wódka Wyborowa
Soki: jabłkowy, pomarańczowy
Pepsi
Woda gazowana i niegazowana
Kawa, herbata
WARUNKI
- Prosimy o wybranie 1 przystawki, zupy i dania głównego dla całej grupy.
- Istnieje możliwość pozostawienia wyboru dań – za dopłatą 25%.
- Minimalna ilość poszczególnych dań to 10 porcji.
- Wszystkie propozycje menu możemy dostosować do Państwa potrzeb.
- Dla osób z alergiami istnieje możliwość przygotowania indywidualnych dań.
- Podane ceny są cenami brutto i zawierają właściwy podatek VAT.
- Do końcowego rachunku doliczamy 10% serwisu kelnerskiego.
- Warunkiem potwierdzenia rezerwacji jest wpłacenie zadatku.
- Rezerwacja restauracji na wyłączność – od kwoty 20 000 zł.
