WIGILIA FIRMOWA 2025

WIGILIA FIRMOWA 2025

MENU GWIAZDKOWE I

Cena za osobę 95,00 zł

+ 10% serwisu kelnerskiego


Zupy

Podlaski barszcz czerwony z białą fasolą

lub

Grzybowa z leśnych grzybów / łazanki / śmietana

Danie główne

Świąteczny schab ze śliwką / kasza pęczak / sos grzybowy

lub

Dorsz w migdałach / pieczone ziemniaki / kapusta wigilijna

WIGILIJNE SŁODKOŚCI

Sernik tradycyjny
Świąteczne ciasto marchewkowe
Piernik staropolski

 

 

MENU GWIAZDKOWE II

Cena za osobę 115,00 zł

+ 10% serwisu kelnerskiego


Zupy

Podlaski barszcz czerwony z białą fasolą

lub

Kaszubska zupa rybna z koperkiem

Danie główne

Policzki wołowe w sosie własnym / kluski śląskie / modra kapusta

lub

Pstrąg w sosie kaparowym / puree gorczycowe / karmelizowane warzywa

WIGILIJNE SŁODKOŚCI

Sernik tradycyjny
Świąteczne ciasto marchewkowe
Piernik staropolski

MENU GWIAZDKOWE III

Cena za osobę 130,00 zł

+ 10% serwisu kelnerskiego


Zupy

Grzybowa z leśnych grzybów / łazanki / śmietana

lub

Kaszubska zupa rybna z koperkiem

Danie główne

Połówka kaczki / puree / glazurowane buraki / sos wiśniowy

lub

Sandacz po grecku / pieczone ziemniaki / karmelizowana marchewka

WIGILIJNE SŁODKOŚCI

Sernik tradycyjny
Świąteczne ciasto marchewkowe
Piernik staropolski

Deser

Patera ciast i owoców sezonowych

PRZEKĄSKI NA ZIMNO W PÓŁMISKACH

ZESTAW I

Cena za osobę 77,00 zł

+ 10% serwisu kelnerskiego

PRZEKĄSKI

Deska mięs pieczonych / sos tatarski
Pikle i marynaty
Śledź / kwaśna śmietana / jabłko / cebula
Tatar ze śledzia / borowiki marynowane / cebula / ogórek
Paszteciki z kapustą i grzybami / sos żurawinowy
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Sałata z burakami / liście sałat / pieczone buraki / piklowany burak / gruszka / orzechy włoskie / sos malinowo-rozmarynowy

ZESTAW II

Cena za osobę 89,00 zł

+ 10% serwisu kelnerskiego

PRZEKĄSKI

Schab po warszawsku w galarecie z warzywami
Wędzony łosoś / marynowana kalarepa / świeże warzywa / winny majonez / koper
Tatar wołowy / domowe marynaty / żółtko
Śledź marynowany / kwaśne jabłko / cebula / marmolada ze słodkich jabłek
Bakłażan po kaszubsku / cebula / rodzynki / pomidory / gorczyca
Duńska sałatka śledziowa z sosem curry
Sałata z brukselką / liście sałat / marynowany pomidor / pęczak / słonecznik / sos berneński

PRZYSTAWKI SERWOWANE

Śledź marynowany / sałatka ziemniaczana / pianka musztardowa 39 zł/os.
Pieczony pasztet z białej fasoli / konfitura z żurawiny / sos buraczano-malinowy 29 zł/os.
Tatar wołowy / cebula / ogórek kiszony / prażone kapary / anchois / żółtko 49 zł/os.
Bakłażan po kaszubsku / cebula / rodzynki / pomidory / gorczyca 28 zł/os.
Gravlax z łososia / koper / sos winno-majonezowy / cytrusy 58 zł/os.

OPEN BAR

BEZ LIMITU DO 4 GODZIN BIESIADOWANIA

OPEN BAR I

Cena za osobę 45,00 zł

+ 10% serwisu kelnerskiego

Soki: jabłkowy, pomarańczowy
Pepsi
Woda gazowana i niegazowana
Kawa, herbata

OPEN BAR II

Cena za osobę 75,00 zł

+ 10% serwisu kelnerskiego

Wino: białe, czerwone, frizzante
Piwo lane Złote Lwy lub Koźlak
Soki: jabłkowy, pomarańczowy
Pepsi
Woda gazowana i niegazowana
Kawa, herbata

OPEN BAR III

Cena za osobę 90,00 zł

+ 10% serwisu kelnerskiego

Wino: białe, czerwone, frizzante
Piwo lane Złote Lwy lub Koźlak
Wódka Wyborowa
Soki: jabłkowy, pomarańczowy
Pepsi
Woda gazowana i niegazowana
Kawa, herbata

 

 WARUNKI

  • Prosimy o wybranie 1 przystawki, zupy i dania głównego dla całej grupy.
  • Istnieje możliwość pozostawienia wyboru dań – za dopłatą 25%.
  • Minimalna ilość poszczególnych dań to 10 porcji.
  • Wszystkie propozycje menu możemy dostosować do Państwa potrzeb.
  • Dla osób z alergiami istnieje możliwość przygotowania indywidualnych dań.
  • Podane ceny są cenami brutto i zawierają właściwy podatek VAT.
  • Do końcowego rachunku doliczamy 10% serwisu kelnerskiego.
  • Warunkiem potwierdzenia rezerwacji jest wpłacenie zadatku.
  • Rezerwacja restauracji na wyłączność – od kwoty 20 000 zł.